nieuws

Abdij- en Torenbuurt Online

De Abdij- en Torenbuurt zijn twee kleine buurten in De Reit die doorkruist worden door de Conservartoriumlaan. Het is een groenrijke wijk die direct aan de Oude Warande ligt, een sterrebos dat is ontworpen in 1712. De Reit is ontstaan in de jaren vijftig en zestig en telt nu ongeveer 5500 inwoners. De wijk heeft woonbuurten die zijn opgebouwd uit zich herhalende blokjes van grondgebonden en gestapelde woningen. Daarnaast bevinden zich in de wijk ook een substantieel aantal studenteneenheden. De buurt bevat een combinatie van huur- en koopwoningen die betrokken zijn door mensen van zeer veel verschillende nationaliteiten. Door de komst van Intermezzo, een appartementencomplex, hebben zich er ook een aantal winkels (Supermarkt, Cafetaria) gevestigd in De Reit. Op steenworp afstand is er ook een winkelcentrum. In De Reit bevinden zich veel onderwijsinstellingen waaronder de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en een basisschool. Ook liggen er diverse kantoren. Station Tilburg Universiteit ligt aan de rand van de wijk. De wijk ligt op fietsafstand van het centrum van Tilburg, maar er is ook een goede bereikbaarheid per bus.
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online07/30/2021 @ 9:43
In verband met grootschalig onderhoud op maandag 2 augustus aan de bomen in de Schreierstorenstraat (inclusief speeltuin)en omgeving worden alle bewoners verzocht hun auto's uit de parkeervakken te halen. Auto moeten minimaal 5 meter buiten de kroon van de bomen komen te staan..
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online07/30/2021 @ 9:21
De mogelijkheid gaat bestaan dat wij de ondergrondse ontmoetingsruimte van de sterflats aan de Verbernelaan mogen gaan gebruiken voor allerlei activiteiten voor jong en oud.
We hebben de tijd tot woensdag 4 augustus om te brainstormen naar ideeën. Mocht je ook een leuk idee hebben laat het het achter onder dit bericht.