Tiwos: Goud van de straat

goudvandestraatBeste bewoner,

Mogelijk kent u Tiwos al als ondersteunende partij bij initiatieven die bewoners bij elkaar brengen. Wij bieden wij deze ondersteuning onder de noemer ‘Goud van de Straat’.

Onder de noemer ‘Goud van de Straat’ kunnen bewoners bij Tiwos een aanvraag indienen voor ondersteuning bij straat/buurt activiteiten. Wij nemen elke aanvraag in behandeling die voldoet aan de volgende voorwaarden:tiwos

  • Minimaal 5 Tiwos woningen in de straat waar de activiteit wordt gehouden.
  • Minimaal 3 organisatoren van wie 1 een woning van Tiwos huurt.
  • Maximaal 3 aanvragen per straat/buurt per jaar.

Voldoet de aanvraag aan de voorwaarden ligt er een bewonersmap klaar. Naast tips en trucs voor het organiseren van een activiteit is er in de map bijvoorbeeld ook een blanco draaiboek en evaluatieformulier opgenomen.

De organisatie van de activiteit ligt volledig bij de bewoners. Bewoners weten precies wat er speelt in een straat/buurt en waar wel of geen behoefte aan is. Hierdoor dragen de activiteiten bij aan het versterken van de sociale cohesie.

gvds1 gvds2 gvds3Vanuit Tiwos bieden wij alleen financiële en materiële ondersteuning aan. De materiële ondersteuning bestaat uit een keet die standaard is gevuld met onder andere een partytent, tafels en stoelen. Afhankelijk van de activiteit kunnen wij hier een ‘goudkist’ aan toe voegen. Er zijn 4 verschillende kisten met elk hun eigen thema (sport, spel, schoonmaak en barbecue).

Meer informatie kunt u vinden via onze website: http://www.tiwos.nl/ik-huur-bij-tiwos/goud-van-de-straat Daarnaast kunt u uiteraard contact opnemen met de betreffende wijkconsulent voor het gebied waarin u werkt.