Piekfijn

Vanaf begin september zijn er weer kinderactiviteiten in de Abdij- en Torenbuurt. Na het wegvallen van R-Play kwamen er van alle kanten signalen dat het een gemis is dat er geen activiteiten meer voor kinderen uit de buurt worden georganiseerd.

Daarom hebben ContourDeTwern (R-Newt Kids) en een aantal leden van de Bewonerscommissie Abdij- en Torenbuurt de handen in elkaar geslagen en zelf iets opgezet. Niet onder de naam R-Play, waarvan de capaciteit beperkt is, maar PiekFijn.

De activiteiten zullen vanaf september elke woensdagmiddag tussen 14:30 uur – 15:30 uur plaatsvinden op het voetbalveld aan de Hogeschoollaan en is speciaal bestemd voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar de garagebox onder de flats aan de Munttorenstraat.

Hoe komt men aan de naam PiekFijn

In de tijd dat R-Play met de bus naar de wijk kwam vonden de activiteiten bij slecht weer in de garagebox van Het Muntje plaats. Het Muntje is altijd van groot belang geweest voor de wijk en daarom wilde we deze naam in de nieuwe naam van de Kinderactiviteiten verweven.

In de tijd van de gulden werd er tegen de gulden ook wel Piek gezegd, samen met het Nederlandse gezegde “piek fijn”, wat goed verzorgd betekent, is de naam PiekFijn Kinderactiviteiten ontstaan.

Soorten activiteiten

De activiteiten die buiten plaatsvinden zullen bestaan uit sport- en spelonderdelen, die zowel alleen als in groepsverband kunnen worden gedaan. De activiteiten die bij slecht weer binnen plaatsvinden zijn knutsel- en kleine spelactiviteiten.

Ook denken we naast de wekelijkse activiteiten af en toe extra activiteiten te organiseren zoals het Feest Op Het Plein of misschien wel een openlucht filmavond.

Hulp en contact

Heb je vragen over de kinderactiviteiten of R-Newt Kids in het algemeen dan kun je contact opnemen met Lisette Didden van ContourDeTwern via email lisettedidden@contourdetwern.nl of telefoonnummer 06 105 22 934.

Voor de kinderactiviteiten kunnen we hulp gebruiken van ouders die samen met ons deze middagen willen verzorgen. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Lisette Didden.