Tilburgse wijken vervuild door bezuinigingen?

overvol1TILBURG – Zwerfafval, illegale dumpingen, overvolle prullenbakken… Tilburg is aan het vervuilen lijkt het, hoewel de stad niet arm is. Worden fondsen verkeerd ingezet of is er geen controle?

In de wijken van Tilburg verschijnen er meer en meer plaatsen waar mensen hun rommel dumpen. Afval hoort bij een stad, echter is de manier waarop daar mee omgegaan wordt nogal eens vaag of onduidelijk.

Ondanks het Meldpunt 14013 en de brave burgers, is er toch nog veel vervuiling op diverse locaties. Navraag bij de Diamant Groep die verantwoordelijk is voor het opruimen, blijkt dat men niks doet ‘zonder opdracht van de gemeente’.

vuil1Of de burger hier bij gebaat is, wordt niet beantwoord. Deze kan klagen bij het Meldpunt of via de app BuitenBeter. Alle ingezetenen van Tilburg betalen belastingen en mogen verwachten dat dit goed besteed wordt om straten en pleinen schoon te houden, wegen en stoepen veilig, het groen strak en de voorzieningen waar men afval kwijt kan opgeruimd.

Dit blijkt in de praktijk wel eens anders, getuige de foto’s van de bijna dagelijkse taferelen in de wijken. Het opvallend uitblijven van surveillerende wijkagenten is hier mogelijk de oorzaak van, hoewel de regering meer blauw in de wijken beloofde.

Tilburg is bezig met het uitbreiden van het BOA team, dat al vaker gezien worden als voorheen. Dit lijkt effect te scoren gezien een recente bonnenregen in het Dudokhof waar te pas en te onpas op het gras werd geparkeerd.

lees het gehele artikel op dichtbij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *