Contactgroep speeltuin ATB

Waarom zetten buurtbewoners zich in voor de speeltuin?

logoDe bewoners willen een veilige en kindvriendelijke speeltuin in hun buurt. De kinderen hebben het recht om te kunnen spelen. In het verleden is de speeltuin aan de Munt-Domtorenstraat regelmatig vernielt door jongeren. Ondanks inspanningen van individuen kon dit niet voorkomen worden. Nu willen de buurtbewoners zich verenigen en afspraken maken met professionals om de leefbaarheid in de Torenbuurt te verbeteren. Samen hebben ze zich vanaf 2010 hard gemaakt voor de realisatie van een nieuwe speeltuin op een nieuwe locatie, namelijk tussen de flats aan de Schreierstorenstraat.

 

DSCN5497Wat gaan de speeltuin vrijwilligers doen (taken)

De vrijwilligers zijn geen beheergroep, maar een contactgroep. Buurtbewoners spelen een rol bij de controle op de speeltuin. Een van de taken van de vrijwilligers is het ‘dagelijks’ bezoeken van de speelplek. Even over de speeltuin lopen en de ogen en oren goed de kost geven. Ligt er glas of hondenpoep? Zijn er mankementen in de constructie van speeltoestellen of sporen van vernieling?

DSCN5453Wat de vrijwilligers doen is signaleren. De vrijwilligers zijn het aanspreekpunt in de buurt en zullen kinderen en ouders eventueel ook aanspreken op ongewenst (speel)gedrag, maar de verantwoordelijkheid ligt altijd bij de ouders van de spelende kinderen. Eventueel kan de contactgroep in de vakanties activiteiten organiseren in de speeltuin.

 

 

DSCN5533Wie vormt de contactgroep? (januari 2012)

Mevr. Nesrin Kösen
Dhr. Robert de Kort

 

Aan wie geeft de contactgroep signalen DSCN5537door?

Aan de wijkagent, Gemeente, Centraal Meldpunt, Buurtpreventie (in oprichting), opbouwwerk Twern. Hoe is de contactgroep herkenbaar? Vrijwilligers hebben een naambadge.