nieuws

Abdij- en Torenbuurt Online

De Abdij- en Torenbuurt zijn twee kleine buurten in De Reit die doorkruist worden door de Conservartoriumlaan. Het is een groenrijke wijk die direct aan de Oude Warande ligt, een sterrebos dat is ontworpen in 1712. De Reit is ontstaan in de jaren vijftig en zestig en telt nu ongeveer 5500 inwoners. De wijk heeft woonbuurten die zijn opgebouwd uit zich herhalende blokjes van grondgebonden en gestapelde woningen. Daarnaast bevinden zich in de wijk ook een substantieel aantal studenteneenheden. De buurt bevat een combinatie van huur- en koopwoningen die betrokken zijn door mensen van zeer veel verschillende nationaliteiten. Door de komst van Intermezzo, een appartementencomplex, hebben zich er ook een aantal winkels (Supermarkt, Cafetaria) gevestigd in De Reit. Op steenworp afstand is er ook een winkelcentrum. In De Reit bevinden zich veel onderwijsinstellingen waaronder de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en een basisschool. Ook liggen er diverse kantoren. Station Tilburg Universiteit ligt aan de rand van de wijk. De wijk ligt op fietsafstand van het centrum van Tilburg, maar er is ook een goede bereikbaarheid per bus.
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online04/18/2019 @ 22:03
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online04/17/2019 @ 18:47
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online04/16/2019 @ 11:11
Beste mede Tilburgers.
Op 10 april omstreeks 08.45u is mijn 12 jarige dochter betrokken geraakt bij een ongeval tussen twee fietsers.

Dit is gebeurd op de Conservertoriumlaan.
Ze was hier een fietser aan het inhalen, welke op het laatste moment besloot het rode fietspad op te gaan (Proff. Cobbenhagenlaan). Hierdoor is ze met haar voorwiel tegen het achterwiel van de jongeman aangereden en is ze ten val gekomen. De jongeman heeft nog gevraagd hoe het gaat (antwoord "het gaat wel"), waarna hij zijn weg is vervolgd richting school. De kinderen hebben geen gegevens uitgewisseld.

Nu ben ik opzoek naar de jongeman of diens ouders. Eenmaal bekomen van de val, is er aanzienlijk wat schade aan de fiets, bril, rugzak. Dochter zelf had een hersenschudding, her en de blauwe plekken en een gekneusde knie.
Ik heb mijn verzekering gebeld en het verhaal uitgelegd, nu worden de bril en de rugzak vergoed, maar voor de fiets moet er contact zijn met de tegenpartij.

Heeft u iets gezien, bent u één van de ouders of de jongeman zelf, ontvang ik graag een persoonlijk berichtje.

In ieder geval bedankt.
Groeten, Roy.
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online04/13/2019 @ 18:13
Op vrijdag 31 mei 2019 om 13:00 uur sluit Emté Westermarkt zijn deuren om op woensdag 19 juni 2019 als Jumbo weer te openen. Jumbo maakt geen gebruik van een klantenkaart, maar kent de laagste prijs garantie en het grootste assortiment. https://www.emte.nl/historie.htm
Abdij- en Torenbuurt Online
Abdij- en Torenbuurt Online04/12/2019 @ 10:53
Zitten Julie ook te kijken naar tonneke’s rijdende winkel in Tilburg? Op RTL 4